Akibat Dikritik Hebat Oleh Orang Ramai, Salleh Yaacob Bersara??

 http://2.bp.blogspot.com/-xw7ul45d4SI/US7H-kp4zwI/AAAAAAAAAfk/pfhPK9y2EnM/s400/salih.jpg

Penyampai radio, pelawak serta pengacara terkenal, Salih Yaacob, 52, mengambil keputusan untuk menarik diri daripada dunia hiburan ekoran penyebaran cereka pendek di laman YouTube berjudul Bangkang dari Longkang .

Cereka pendek berdurasi kira-kira tiga minit yang memaparkan situasi di sebuah ceramah parti politik itu turut disertai seorang lagi rakan pelawaknya, Nabil Ahmad.

Kesannya, Salih mendapat kritikan meluas daripada pihak penyokong parti pembangkang, bahkan stesen radio Sinar FM turut diugut untuk diboikot.

"Saya sangat kecewa dan meminta maaf kepada peminat.

"Saya mengambil keputusan untuk tidak lagi terlibat di dalam bidang hiburan selepas ini. Soal kerjaya sebagai penyampai radio pula saya serah semuanya kepada pihak pengurusan," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Sinar FM pun dah keluar kenyataan rasmi di Facebook rasmi mereka :

“SINAR fm tidak terbabit sama sekali dalam siri video Bangkang Dari Longkang yang telah dimuat naik di YouTube dan laman media sosial. Penglibatan mana-mana personaliti SINAR fm dalam video tersebut merupakan penglibatan peribadi, dan ia langsung tidak menggambarkan pendirian SINAR fm tentang sebarang pihak atau isu.

No comments

Powered by Blogger.