Panas! Blogger Lucah Anggap CSL Sebagai Idola?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZYbMeB95kS5N9-77EJ2Nd3fmFhpY4Lr8H_d8HzOhNeJyQxMfxZSqHuge3YXxqwSrFCPuHD_7uYSqSbrs2RKUSLffTwk9hwqgSzDy7n6S7XT-BA9DVYSDhTCHKACSfkQn0L5DspgVqLtg/s600/blogger-image-1899252954.jpg

Seorang pelajar undang-undang berusia 24 tahun, Alvin Tan, yang mencuri perhatian media kerana menyiarkan video erotik dan gambar beliau dan teman wanitanya di blog, berkata beliau adalah peminat Presiden MCA, Chua Soi Lek.

Pelajar ijazah sarjana muda dari Universiti Nasional Singapura (NUS) berkata hari ini dalam satu mesej pada akaun Facebook miliknya.

"Saya melihat kepada perbuatan Chua Soi Lek, secara seksual. Lucu bagaimana perkara itu terjadi, "katanya.

Mesejnya telah menerima 389 "suka" dan "dikongsi" lebih 70 rakannya setakat ini.

Chua telah terlibat dalam skandal seks pada tahun 2008 apabila sebuah DVD sensasi menunjukkan dia mengadakan hubungan seks dengan seorang wanita muda di sebuah hotel telah diedarkan secara meluas termasuk disiarkan di stesen televisyen Singapura, Channel 5 pada ketika itu.

Hotel tersebut terletak di Batu Pahat, Johor.

Beliau kemudiannya melepaskan jawatannya sebagai menteri Kabinet, naib presiden MCA dan Labis MP.

Chua, bagaimanapun, membuat kemunculan semula dan dilantik sebagai Presiden MCA pada tahun 2010.

Walaupun Tan tidak menjelaskan mengapa dia mengheret Chua ke dalam skandal seksnya, ia timbul menjadi teka teki kepada beberapa pemimpin MCA yang telah membidas Tan.

Ketua Pemuda MCA, Wee Ka Siong memberitahu The Star bahawa blog adalah satu "kejutan biadap" dan beliau mendapati ia sukar untuk menerima apa-apa budaya.

"Kami tidak bahawa maju atau berani. Kita perlu mempertimbangkan akibat tindakan tersebut, terutamanya jika pelajar boleh terdedah kepada ia, "kata Wee dipetik sebagai berkata.

Wakil Wanita MCA Kangar, Oh Ho Kiew, berkata blog telah menarik banyak perhatian orang ramai dan kritikan.

"Terdapat golongan muda yang tidak peduli untuk mengambil budaya kita dan nilai-nilai moral sebagai sebahagian daripada kehidupan mereka," katanya pada Wanita MCA tahunan perhimpunan mesyuarat agung pada hari Sabtu.

Wanita MCA Senyap Jer Ke? Presiden MCA Jual Botol Merata?

No comments

Powered by Blogger.