Lagi Lambat Najib Bubar Parlimen, Lagi Ramai Makhluk Pelik Akan Keluar

Tolong Jelaskan Makna Bendera PKR

IPOH — Seorang jurutera yang pernah berkhidmat selama 11 tahun di Amerika Syarikat dan kini kembali ke tanah air, membuat laporan polis berhubung keraguannya terhadap bendera Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang didakwanya mempunyai persamaan dengan mata wang sebuah negara luar.

Mohamad Ridhwan Batumalai Abdullah, 41, membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh kira-kira pukul 10.30 pagi.

“Saya minta supaya Datuk Seri Anwar Ibrahim menerangkan makna logo yang mempunyai warna biru, putih, merah dalam bendera itu dan siapakah nama orang yang mencipta bendera dan logo Parti Keadilan (Rakyat) ini,” katanya kepada pemberita.

Katanya beliau cuba mendapatkan penjelasan daripada pemimpin PKR di sebalik penciptaan logo dan warna di dalam bendera parti terbabit sejak empat tahun lalu, namun gagal.

Mohamad Ridhwan Batumalai yang mempunyai pengalaman dalam bidang minyak, gas dan pentadbiran korporat berkata beliau akan mengadakan sidang akhbar dalam masa terdekat sekiranya Anwar enggan menjelaskan perkara berkenaan.

“Sekiranya Anwar tidak dapat memberi penjelasan, rakyat tidak seharusnya mengundi parti pembangkang itu pada pilihan raya umum akan datang,” katanya mengenai keputusannya membuat laporan polis demi kepentingan negara dan bukan atas paksaan mana-mana pihak.

“Sebagai seorang mualaf, saya tidak boleh melihat umat Nabi Muhammad S.A.W. berpecah belah kerana Nabi Muhammad tidak suka umatnya berpecah belah,” katanya.– BERNAMA


kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah!Identiti Parti

Mata yang terbuka adalah cahaya yang menyuluh perjuangan untuk menegakkan keadilan dan mencerminkan mata hati nurani yang mondorong Parti untuk mencapai perubahan ke arah kebenaran dan keadilan.

Lajur merah di kiri dan kanan segi empat tidak sama melambangkan keberanian dan komitmen memperjuangkan kebenaran dan keadilan.
Lambang Parti
Lambang (logo) Parti juga adalah sama seperti bendera dan ditambah dengan perkataan PARTI KEADILAN RAKYAT di bawahnya.


 http://www.keadilanrakyat.org/wp-content/uploads/2012/08/logo-pkr-300x177.png?_cfgetx=img.rx:300;img.ry:200;


Lagu Parti

Lagu dan senikata parti dicipta oleh Dato’ Seri Anwar Ibrahim semasa beliau dalam tahanan. Lagu ini pertama kali diperdengarkan kepada umum oleh koir seramai 120 orang pemuda semasa pelancaran Parti Keadilan Rakyat pada 3 Ogos 2003 di Kuala Lumpur.

MP3 lagu Parti Keadilan Rakyat

Arus Perjuangan Bangsa

Keadilan!
Keadilan rakyat kita
Jana arus!
Kami arus perjuangan bangsa
Keluhuran perlembagaan
Perpaduan negara
Masa depan anak Malaysia

Kebebasan!
Kebebasan rakyat kita
Diberkati Tuhan, memperkasakan rakyatnya
Membujur lalu, melintang patah
Perjuangan rakyat Malaysia
Membujur lalu, melintang patah
Demokrasi rakyat Malaysia

Membujur lalu, melintang patah
KEADILAN rakyat Malaysia

3 comments

zamy said...

hahahahaha.....punyalah pandai punya umat..ada berbagai2 pengalaman dan hidup diluar negara.....bila balik ke Malaysia dan join UMNO/BN..............jadi sebangang-bangang punyer umatlah pulok...........mcm lembu kak ijat pulak....wat aper nak tanya DSAI pasal logo dan lagu tu pulak.....cari sendirilah....kan internet ada.......bender itupun nak cari isu......bodoh betul.....betul2 lembu UMNO/BN yg terdesak....

Unknown said...

Hahaha... awat x suspek dgn bendera pas. aku rasa ada jgk same dengan matawang negara jepun. X kan pas alat negara jepun plak. Hehehe. Tp x mustahil. Cai cai umngok tlg buat kajian tgk.

Unknown said...

Ye x ye jgk kan.. bendera pas pon nk sama dgn bendera jepun.Nanti ada laa cai cai umgok buat kajian. Bendera DAP.. nanti ada la kaji DAP buat kilang mercun roket. haha

Powered by Blogger.