"Tanggungjawab Lebih besar Untuk Yb Dato Iskandar Abd Samad""Tanggungjawab Lebih besar Untuk Yb Dato Iskandar Abd Samad"

Naib Presiden PAS Yb Dato Iskandar Abd Samad kini diberi tanggungjawab memberi tumpuan utama kepada zon ‘tengah dan selatan’ – Selangor, Wilayah Persekutuan, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor.

Yb Dato Iskandar Abd Samad berkata, beliau kini menggalas tanggunjawab yang lebih besar.

“Tanggungjawab kini lebih berat kerana saya perlu menjaga lima negeri,” katanya.

Beliau berkata, manakala Naib Presiden yang lain iaitu Idris Ahmad dan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah masing-masing mengawal selia zon utara dan pantai timur.

“Kami telah diberi tanggungjawab untuk menjaga negeri-negeri tertentu, Idris akan menjaga Perlis, Kedah, Perak dan Pulau Pinang manakala Mohd Amar akan menjaga Pahang, Terengganu, Kelantan, Sabah dan Sarawak.

Dalam perkembangan berasingan,Yb Dato Iskandar Abd Samad turut mengulas Adun Sabak, Yb Sallehen Mukhyi dilantik Pesuruhjaya Pas Negeri Selangor menggantikannya.

“Yb Sallehen juga sudah lama berkecimpung dalam dunia politik, beliau juga sudah lama menjawat jawatan Adun dan bekas exco, paling penting sebagai Pesuruhjaya Pas Negeri Selangor perlu mengetahui dan faham tentang realiti di negeri ini kerana ia berbeza dengan negeri lain.

“Saya merasakan bahawa beliau tahu apa keperluan serta masalah rakyat di negeri ini,” katanya beliau ketika di temurah oleh Sinar Harian pagi tadi.

Yb Dato Iskandar Abd Samad.
Naib Presiden PAS
Adun Chempaka
07/05/2017

No comments

Powered by Blogger.