100 Hari: Pakatan bentuk negara lebih baik

Harakahdaily

PETALING JAYA, 31 Dis: Janji 100 hari Kerajaan Pakatan Rakyat menuju Putrajaya adalah suatu yang azam yang benar dan menjanjikan suatu perubahan yang pasti buat pembentukan sebuah Malaysia yang lebih baik.

Demikian kata Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin sempena menyambut 2011.

“Hatta, bersempena tahun baru 2011, dengan rendah hati dan penuh kesyukuran saya ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2011 buat semua warganegara yang dibela, yakni keseluruhan rakyat Malaysia umumnya, dan warga Parlimen Ampang khasnya,” ujarnya yang juga Ahli Parlimen Ampang.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan di sini, beliau berkata menyedari hakikat tahun baru yang tiba, setiap warga Malaysia haruslah terus menanamkan sikap keadilan dan senantiasa menjunjung tinggi prinsip Perlembagaan Berdemokrasi sebagai cara pilihan kehidupan yang adil dan sejahtera.

Katanya, sorotan 2010 banyak memberi keinsafan kepada kita, namun nampaknya tidak kepada pemerintah.

Beliau menambah, kerakusan kerajaan Umno BN menaikkan harga barang, menyalahgunakan kuasa, memporak-perandakan institusi kehakiman, menginjak-injak maruah dan terus menodai hak rakyat adalah sesuatu yang amat dikesali dan tidak boleh dimaafkan.

Katanya, kronologi salah laku kerajaan Umno BN andai dibukukan pun belum tentu entah berapa ribu muka surat dapat ditulis.

Menurutnya, fitnah demi fitnah, rasuah demi rasuah, pembaziran demi pembaziran yang terus tidak berkesudahan selama 53 tahun pemerintahan Umno BN.

“Maka, dengan khabar menjelangnya Pilihanraya Umum ke-13 yang semakin hampir, saya yakin, semua pimpinan Pakatan Rakyat tidak akan gentar dan bersedia menghadapinya,” ujarnya.

No comments

Powered by Blogger.