Muktamar Dewan Ulama PAS Negeri Kelantan hari ini sepakat beberapa perkara penting antara yang dinyatakan:Muktamar Dewan Ulama PAS Negeri Kelantan hari ini sepakat beberapa perkara penting antara yang dinyatakan:

¤Wajib anggota PAS terlibat dengan agenda tarbiah dan bagi ahli yang ingin bertanding jawatan penting dalam parti mestilah melepasi merit usrah dan tarbiah.

¤Ulama pelapis dan Alimat digerakkan disemua peringkat dan posisi serta ruang aktiviti diperluaskan lagi.

¤Usaha kearah tatbiq syariah di Kelantan yang dibuat oleh kepimpinan Kerajaan Negeri dan parti PAS disokong dan didokong sepenuhnya oleh seluruh anggota Dewan Ulama disemua peringkat tanpa sekelumit curiga.

¤Adalah ditegaskan agar 'Kepimpinan Ulama' diteruskan tanpa ada apa-apa prangsangka dan dicadangkan agar jawatan presiden dan timbalan presiden PAS adalah daripada kalangan ulama.

¤Semua ahli PAS wajib mengikut keputusan Majlis Syura Ulama dan ketetapan PAS Pusat untuk tidak terlibat dengan sebarang aktiviti PASMA. Mana-mana yang terlibat hendaklah diberi nasihat, jika tidak didengari hendaklah diambil tindakan lucut keahlian.

No comments

Powered by Blogger.