PM israel pun letak jawatan...pak lah napa bangang?

PM Israel letak jawatan

21/09/2008 6:13pm

BAITULMAQDIS 21 Sept. – Perdana Menteri Israel, Ehud Olmert mengumumkan peletakan jawatan dalam satu mesyuarat Kabinet hari ini, namun ketidakpastian politik yang menyelubungi Israel mungkin terus berlanjutan selama beberapa bulan.

Keadaan ini mengancam rundingan damai dengan Palestin tajaan Amerika Syarikat (AS) yang dilancarkan semula November lalu bertujuan menamatkan konflik selama berdekad-dekad di wilayah itu, pada awal tahun depan.

Dalam ucapan yang disiarkan secara langsung, Olmert menyatakan bahawa apa yang dilakukannya adalah “sesuatu yang patut dilakukan menurut pentadbiran yang baik.”

Tidak dipastikan bila Olmert akan menyerahkan surat peletakan jawatan kepada Presiden Shimon Peres, namun selepas berbuat demikian beliau akan menjadi pemangku Perdana Menteri sehingga kerajaan baru dibentuk atau pilihan raya umum diadakan. - Agensi


apa hang tengok-tengok pak lah?? tak tau malu?maruah hang kat na?


PM Israel lebih bermaruah

Dalam ucapan yang disiarkan secara langsung, Olmert menyatakan bahawa apa yang dilakukannya adalah “sesuatu yang patut dilakukan menurut pentadbiran yang baik.” - seterusnya di Utusan.
Itu perangai orang Israel .. bangsa yang paling di lakhnat oleh Tuhan.

Pada bangsa bangsa lain yang kononnya Hebat tu, minta sedar sedar lah .
Janganlah terlalu gila kuasa, sampai bercita cita menongkat langit. Pulak tu ... guna kan undang undang nak sekat lawan dari alih kerajaan. Sedangkan aku sendiri rasa malu. Macamana dengan mereka?

Tak tau malu ke? Atau muka tu memang dah lama tampal dengan kulit BABI?
Kalau orang tak suka, hidung tak mancung, pipi jangan lah tersorong sorong.umnomore

No comments

Powered by Blogger.