Pengundi DUN Tenang perlu berani buat perubahan

Sidiqin Omar

LABIS: Pakatan Rakyat yakin dengan kematangan pengundi Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang untuk membuat keputusan tepat bagi memilih wakil rakyat baru, kata Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar.

Menegaskan penerangan mengenai peri pentingnya untuk rakyat memenangkan Pakatan sudah disampaikan, beliau mengingatkan pengundi supaya tidak memandang pilihan raya kecil semata-mata dari konteks tempatan tetapi harus berdasarkan isu semasa dan senario politik di seluruh negara.

“Bukan bermakna semua beban rakyat Malaysia ditanggung pengundi DUN Tenang tetapi itulah hakikatnya. Kebijaksanaan membuat keputusan politik akan memberi kesan kepada seluruh rakyat Malaysia.

“Jika pengundi DUN Tenang yang terletak dalam negeri yang dikatakan kubu kuat Umno Barisan Nasional (BN) berani melakukan perubahan, ia pasti mendorong kerajaan memikirkan semula polisi dan dasar mereka selama ini,” katanya pada ceramah, malam tadi.

Walaupun dalam keadaan hujan lebat, kira-kira 2,0000 menghadiri ceramah terakhir kempen pilihan raya kecil itu, sekaligus membuktikan sokongan padu kepada calon PAS, Normala Sudirman.

Dalam pada itu, Mahfuz turut mengingatkan petugas dan penyokong supaya menjaga imej parti dan mengelakkan dari terbabit dengan sebarang tindakan provokasi pihak lawan.

Beliau bimbang berlaku perkara yang tidak diingini yang akan menjejaskan usaha dan kempen Pakatan Rakyat selepas hampir sebulan bekerja kuat, berkempen dan memberi penerangan kepada rakyat.

No comments

Powered by Blogger.