Pakatan Mendapat "kerjasama" Dalaman Umno Buat Pemimpin Umno Meroyan

Kenyataan Mat Sabu satu pembohongan

SHAH ALAM 15 Jan. - Kenyataan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang mendakwa mendapat sokongan pelbagai pihak dari Barisan Nasional (BN) bagi memastikan Pakatan Rakyat menguasai Putrajaya dalam Pilihan Raya Umum akan datang hanyalah pembohongan semata-mata, kata Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan.

Ahmad yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata, kenyataan itu tidak benar sama sekali dan tiada bukti menunjukkan ada anggota BN yang dikesan memberi sokongan kepada pakatan itu.

"Dia berbohong dan saya menafikan kenyataan itu. Jika ada sokongan dari pihak BN, saya minta dia tunjukkan senarai siapa orang BN yang menyokong Pakatan Rakyat ini," katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai dakwaan Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu yang ada pihak dalam BN, termasuk bekas menteri dan menteri yang menawarkan sokongan untuk menumbangkan BN sekali gus membantu Pakatan Rakyat menguasai Putrajaya.

Mat Sabu berkata demikian ketika berucap pada Konvensyen Pakatan Rakayat Ke-3 di Stadium Sultan Abdul Halim, Kedah, semalam.

Ahmad berkata, apa yang diucapkan atau dikatakan oleh Mat Sabu itu tidak boleh diguna pakai.

"Ia adalah sama seperti mana kenyataan beliau sebelum ini yang mengatakan bahawa Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan sedangkan Mat Indera itu merupakan anggota Parti Komunis Malaya (PKM) dan itu sudah pun terbukti," katanya. - BERNAMA

No comments

Powered by Blogger.