Husam Musa cabar menantu PM

Menantu PM sekarang ini diserang dari pelbagai penjuru. Lambat laun beliau akan menjadi liabiliti yang terpaksa dikorbankan oleh UMNO. Sewaktu perhimpunan agung UMNO yang lalu, sewaktu menantu PM (atau dikenali sebagai budak kecik dikalangan orang lama UMNO) berucap, ramai yang menguap.

Nampak sangat beliau cuba jadi jaguh pemuda seperti Anwar Ibrahim dahulu. Sekurang-kurangnya Anwar pada ketika itu membawa arus kedalam UMNO dengan kemasukkan beramai-ramai ahli ABIM kedalam UMNO. Berbeza dengan menantu PM, beliau hanya bawa sijil nikahnya sahaja.

Terbaru, Naib Presiden PAS, Datuk Haji Husam Musa, menyatakan cabarannya kepada menantu PM untuk berdebat. Sila klik disini. Apakah menantu PM berani berdepan dengan "mastermind" kerajaan negeri Kelantan itu? Kita tunggu dan lihat.

Rasanya beliau tidak mungkin akan berani menyahut cabaran Husam memandangkan beliau tidak layak untuk berentap dengan Husam.

Husam menjadi Naib Presiden PAS kerana beliau dipilih oleh perwakilan PAS. Manakala menantu PM menang tanpa bertanding sebagai Naib Ketua Pemuda UMNO oleh kerana beliau mempunyai sijil nikah dengan anak PM.

No comments

Powered by Blogger.