Ganjaran Wang, Kontrak Untuk Wakil Rakyat Melompat

SHAH ALAM 28 Mei - Ketua umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata beliau akan mendedahkan butiran bagaimana beberapa wakil rakyat Pakatan Rakyat yang bertindak melompat parti telah disogok dengan wang ringgit dan kontrak oleh Umno-Barisan Nasional sebagai ganjaran mereka mengkhianati parti yang mereka anggotai.

"Selama ini acapkali kita mendakwa wakil-wakil rakyat Pakatan Rakyat yang "melompat" dan bersekongkol dengan Umno-BN di atas nama 'wakil bebas mesra BN' diberikan ganjaran wang dan kontrak.

"Selama itulah mereka belum memberikan sebarang penafian tegas, sebaliknya berdolak dalih mengalih pandangan massa.

"Kini kita telah memperoleh keterangan kukuh bahawa ahli Parlimen ditawar RM2 juta dan ada juga yang mendapat kontrak kerajaan berjuta ringgit nilainya," kata Anwar dalam satu kenyataan beliau hari ini.

Anwar berkata Pakatan Rakyat masih menunggu reaksi mereka yang terbabit dalam tindakan melomnpat parti itu sebelum mendedahkan maklumat kepada umum.

"Yang pasti, keterangan tersebut jelas menggemparkan dan akan membuktikan rasuah politik pimpinan Umno dan agen mereka.

"Maklumat tersebut akan didedahkan kepada umum dalam tempoh terdekat inshaAllah," tegas beliau.Ingin membantu menggerakkan blog ini? sila klik di sini setiap kali anda membaca. Setiap klik amat membantu saya.Terima kasih!

No comments

Powered by Blogger.