UMNO gagalkan Melayu?

Portal berita www.malaysiakini.com menerima maklum balas yang mengatakan bahawa UMNO telah menggagalkan Melayu. Ujar mereka dalam menerima respons dalam ruangan YOUR SAY – polisi kerajaan yang di terajui oleh UMNO telah menggagalkan Melayu dan sekiranya polisi yang di buat sebelum ini diguna pakai semula maka kegagalan orang Melayu akan berterusan. Adakah benar UMNO yang telah menggagalkan Melayu atau sebenarnya UMNO telah menolong ramai orang Melayu tetapi situasi politik yang ada hari lah ini akan menjadi punca kegagalan orang Melayu dengan kononnya Melayu ada yang dari golongan Melayu progresif. Apakah dia situasi politik yang ada hari ini? Situasinya adalah bila politik Melayu bertembung dengan politik Melayu yang menguntungkan kaum lain – kita fikirkan..

Comments
Add New Search RSS

Anonymous - CUMA 5/6 TAHUN SAJA LAGI |2010-05-31 15:30:50
Tepat sekali UMNOlah yang menggagalkan orang melayu atas sebab2 berikut:

1. UMNO hanya melayan penyokong2 mereka sahaja sampai muntah2 mana 2 yang tidak menyokong atau mengkeritik didera, tidak disalurkan bantuan, didiskriminasi seperti rakyat Kelantan dinafikan pembangunan tanpa lebuhraya dan air bersih.

2. Peluang2 perniagaan dibolot oleh kroni2 dan suku sakat UMNO termasuk anak bini mereka..segelintir melayu macam ini kaya tetapi kebanyakan melayu lain miskin papa kedana.

3. Orang UMNO yang tak pernah bawak teksi dapat permit teksi, Pemimpin UMNO bahagian yang hanya tahu politik dapat beratus-ratus permit teksi, pemimpin UMNO bahagian yang tak pernah berniaga di pasar dapat meja pasar borong, pemimpin UMNO yang tak pernah jadi nelayan dapat lesen laut dalam, tanah yang strategik dibandar2 semua dibagi kepada pemimpin UMNO untuk dijual kepada bukan melayu bagi anak bini mereka makan..mereka ini adalah RENT SEEKER.

4. Tun Razak hantar Najib..Hussein Onn hantar Hishammuddin...Mahathir hanta Mukhriz..Pak Lah hantar Khairi..Mohamad Rahmat hantar Jazlan..Jaafar Albar hantar Syed Hamid...Sheikh Ahmad hantar Radzi..dll..mereka ni bukan cerdik sangat tapi DADDYKASI..kerja bapak depa pastikan UMNO, pemerintahan dan khazanah negara diwarisi oleh keturunan ABU (akai bodoh UMNO_)..

5. UMNO wujudkan kasta bumiputra: BI keluarga PM B2 Sultan dan Raja2, B3 keluarga menteri2, B4 Keluarga2 Ketua Bahagian.......B51 melayu biasa dan B52 melayu penentang UMNO.

6. RENT SEEKER inilah yang menuduh melayu jujur tidak amanah agar peluang untuk dapat duit tanpa usaha dapat dipertahankan untuk bagi makan anakbini mereka.

7. Pemimpin2 UMNO sendiri tak percayakan diri sendiri yang orang melayu boleh berjaya..bila bagi tanah pada pemimpin UMNO dia sendiri tanya pada cina mana kamu nak jual?

8. Akhbar Utusan Malaysia dan RTM selalu memperbodohkan orang melayu agar sentiasa menyokong UMNO demi orang melayu walhal pemimpin2 melayu UMNOlah yang bertindak sebagai penyamun dan perompak khazanah negara.

9. UMNO sendiri yang tak percaya kehebatan bahasa Melayu dimana banyak menteri2nya orang macam setengah tiang.. setengah orang puteh sedtengah melayu.

UMNO telah jadi sdatu budaya siapa yang menyertainya akan menjadi maknusia yang malas berusaha..suka duit free..modal sedikit untung banyak..suka pau orang...siapa saja.. samada Ulamak, peguam, doktor, jurutera, akauntan, hakim, arkitek dan lain2 profession kalau sertai UMNO akan dapat penyakit ini.

UNTUK MENGEMBALIKAN KECERMERLANGAN BANGSA MELAYU JAUHI DIRI ANDA DARI UMNO...LAGIPUN NYAWA UMNO AKAN TAMAT DALAM LIMA ENAM TAHUN SAJA LAGI.

http://umno-reform2.com/front/index.php?option=com_content&task=view&id=741&Itemid=58


Ingin membantu menggerakkan blog ini? sila klik di sini setiap kali anda membaca. Setiap klik amat membantu saya.Terima kasih!

No comments

Powered by Blogger.