UNDANG UNDANG SYARIAH ADALAH TUNTUTAN AQIDAH , MELANGKAUI SEMPADAN POLITIK

Kepatuhan kepada syariat Allah adalah tuntutan aqidah,tidak timbul sama sekali kerjasama dengan parti umno...kerjasama Kerajaan Kelantan dalam Isu Kanun Jenayah Syariah hanya kerjasama G to G bukan kerjasama antara parti.

Kanun Jenayah Syariah II telah diluluskan dalam dewan undangan negeri melalui sistem demokrasi dan mendapat sokongan penuh dari seluruh ahli dewan.

Perjuangan KJS 11ini adalah janji dalam manifesto Pas sebelum 1990 lagi dan sebelum wujudnya Pakatan Rakyat.Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat telah bersetuju untuk tidak bersetuju dalam beberapa perkara antara parti parti dalam Pakatan Rakyat..

Pimpinan Pakatan Rakyat khususnya DAP diharap menghormati kehendak rakyat Kelantan dan menghormati pimpinan kami...supaya kami juga menghormati pimpinan DAP...

Pakatan Rakyat perlu jelas kita mungkin serumpun tapi bukan sepohon- strategi dan kadang kadang pandangan kita adakala tak sama walaupun musuh kita sama UMNO BN.

YB Dato Seri Tuan Guru adalah presiden Pas,sebarang tindakan menghina dan menjatuhkan maruah serta memutuskan hubungan akan memberikan kesan yang sangat besar.

Diharap semua Majlis pimpinan Pakatan Rakyat bersidang segera sebelum sesuatu keputusan diambil yang bakal memberikan kesan yang cukup besar kepada masa depan perjuangan .

Siti Zailah binti Mohd Yusoff
Ketua Dewan Muslimat PAS Malaysia
24hb Mac 2015

No comments

Powered by Blogger.