SPRM mengamuk? ~ Malaysiakini


Marahkan Nyamuk, Kenapa Kelambu dibakar??

Mstar : Demo bantah SPRM di Menara Dato Onn, MT mesyuarat
Malaysiakini : AJK Umno: Saya dipaksa bogel depan pegawai SPRM
Pengkalan Kundur : SPRM Kedah panggil 10 ahli Umno untuk disiasat
Amin Iskandar@Black :SPRM buat laporan polis kembali terhadap pemimpin Umno

DEMONSTRASI BUKAN BUDAYA KITA ?
DEMONSTRASI BUDAYA BARAT?.
woit…. DULU SIAPA CAKAP MACAM INI ?.... SEKARANG SUDAH PANDAI BERDEMO . …ini sudah cun... woit…. macam ini lah…. KALAU TAK BERSETUJU TURUN TUNJUK PERASAAN.


Saya baru menerima email dari seseorang yang tidak mahu dikenali. Email tersebut berbunyi,

Ini adalah pengakuan salah seorang yang ditahan berhubung dengan rasuah politik dalam UMNO. Yang di tahan tersebut membuat laporan polis mengenai penderaan yang dilakukan oleh SPRM tindakan SPRM memaksa orang tersebut menuduh seorang kepimpinan MT UMNO untuk tujuan yang diragui. Apa yang kita persoalkan ialah tindakan SPRM dan adakah SPRM benar-benar telus atau sebenarnya SPRM juga ada campur tangan tangan-tangan politik. Ini menunjukkan bahawa SPRM tidak telus. Bolehkah kita percaya pada penubuhan SPRM ini atau SPRM ini hanya perubahan kosmetik untuk UMNO dan mereka yang ditangkap juga adalah mangsa untuk mengaburi mata rakyat bahawa UMNO sedang melakukan reformasi.

Pengirim turut meng”attach”kan laporan polis Halimi Bin Kamaruzzaman yang mendakwa dirinya telah didera dan dipaksa oleh pegawai-pegawai SPRM untuk menjatuhkan pihak tertentu dalam Umno seperti dibawah:


rasuahpolitik_bb

rasuahpolitik_aaSejauh manakah kebenarannya?

SPRM perlu menjawab permasalahan ini. Jika tidak, imej SPRM akan tercalar dan kredibiliti badan tersebut akan hilang.~ Blog Black

Semalam(The Star) : SPRM buat laporan polis kembali terhadap pemimpin Umno

Ai… Siapa yang betul ni?

Malam semalam di hadapan bangunan PWTC, Pemuda dan Putera Umno berdemonstrasi membantah Jawatankuasa Disiplin Umno dan SPRM.

Seperti biasa, polis tidak membuat tangkapan. Maklumlah, di Malaysia ini hanya Umno dan Perwaris yang boleh berdemonstrasi. Apa-apa pun polis perlu menyiasat kedua-dua laporan polis yang dibuat oleh pemimpin Umno tersebut dan SPRM agar rakyat tahu siapakah yang berada di pihak yang benar.

No comments

Powered by Blogger.