Alwi Che Mat Yang Celupar....kan aku tumbuk!


Datuk Alwi Che Mat, ADUN Kok Lanas yang kini menggantikan Datuk Anuar Musa sebagai Ketua Pembangkang di DUN Kelantan tidak menerima kenyataan bahawa Kerajaan Persekutuan telah mendiskriminasi kerajaan Kelantan, malah dengan celuparnya beliau mempersoalkan samada tuntutan YAB Menteri Besar Kelantan TG Ni Aziz adalah untuk memasukkan peruntukan ke poket sendiri.


Sedangkan telah terbukti di dalam sidang dewan penggal lepas, Datuk Mustapha Mohd selaku menteri kerajaan persekutuan sendiri telah mengakui beliau terlibat di dalam menyekat peruntukan pembangunan kepada negeri Kelantan.http://www.youtube.com/watch?v=a-CboM0ZPv0
Salam;

Apakah TGNA seorang ulamak yang sentiasa mengimarahkan masjid dengan ajaran ilmu Islam akan bersikap buruk seperti yang dituduh oleh budak kurang akal tu? Tahukah siapa orang yang dia hentam tu adalah permata hati jutaan umat Islam di dunia ni(bukan setakat Malaysia) bahkan beliau diiktiraf sebagai ulamak oleh kawan dan lawan.

Berhati-hatilah bila bercakap wahai Awe suku. Jangan sampai terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata badan binasa. Syaitan pun tak bernai mengangkat kepala dengan TGNA. Apakah dengan orang rendah akhlah seperti mu akan membuat TGNA tergugat.

Jika keinsafan ada di hatimu, moga diampuni Allah atas segala khilaf yang kamu lafazkan. Kalau keinsafan itu memang tiada, hanya sekadar nak menunjuk lagak gedebe sewel mu, moga mu jalan kepala pusing belakang.

No comments

Powered by Blogger.