Najib Sokong Hisham, Mengalah Pasal Keris- Dua dua memalukan orang melayu

"Hishmuddin memohon maaf kerana mencium keris di tempat tertutup semasa perhimpunan pemuda UMNO kerana ada orang Cina ' rasa hati'. Pemuda Umno tidak pula 'rasa hati' kalau perempuan Melayu di jual oleh tauke Cina di lorong haji Taib.Pemuda UMNO juga tidak minta orang Cina mohon maaf kerana menyimpan pedang dan lembing di kuil.Kalau di simpan pedang dan keris di masjid sudah tentu riuh satu negara. Akibatnya Hishamudin minta maaf. Memang tak masuk akal.

Macam mana orang Cina terlalu sensitive dengan acara cium keris tetapi tidak sensitif masaalah orang Melayu cium tahi babi di Melaka dan Selangor. Mengapa pemuda UMNO , terutama Hisham tidak demand maaf dari orang Cina. Ini di namakan politik bahlul. Najib pula datang membela panglima nya. OOh sungguh menarik politik Melayu , menandingi cerita panglima bujang lapuk.

Saya terbaca blog MGuru berkenaan dengan tarian Moori dengan agressive nya. Tak ada pun pelawat atau orang kulit putih yang terasa dan paksa minta maaf. Orang Kadazan menari dengan pedang serupa juga dengan orang Arab. Saya harap orang Cina yang sensitif dengan pisau dan pedang jangan melawat negara arab Yaman kerana di pinggang mereka ada pisau dan mereka menari dengan pedang dan berkhutbah dengan pedang.

Ini baru kris wielding issue. Apa pula dengan kes body snatching yang di bangkitkan oleh orang yang sama. Adakah mufti pula di paksa minta maaf?

No comments

Powered by Blogger.