ni angkara pak lah!!!!


KOTA BHARU, 29 April: Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa mendakwa, Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL) sudah kerugian kira-kira RM140 bilion sejak dua bulan lalu dan faktor terbesar akibat dari ketidakstabilan kerajaan yang ada.Oleh itu, beliau mencadangkan agar ia dihentikan segera."Kita mendengar ada desakan dari dalam Umno sendiri agar Perdana Menteri meletakkan jawatan...mungkin ia boleh hentikan ketidakstabilan ini," kata Husam.

Exco kerajaan negeri Kelantan itu berkata demikian ketika menggulung perbahasan dalam sidang Dewan Undangan Negeri Kelantan Selasa lepas.

Ucapan beliau bagaimanapun diganggu oleh Ketua Pembangkang DUN Kelantan, Che Alwi Che Ahmad dengan berkata isu itu adalah isu nasional dan perlu dibawa oleh wakil-wakil PAS di Dewan Rakyat bukannya di Dun Kelantan.


Sementara itu, di KUALA LUMPUR, seorang penganalisa ekonomi, Alex Ong bersetuju dan mendakwa dakwaan Husam itu ada kebenarannya.


"Sejak Disember 2007 lalu, index komposit BSKL sudah turun dari 1445 point kepada 1227 point pada 9 April lalu. Jadi mungkin angka yang diambil oleh beliau adalah dari pilihan raya hingga sekarang," kata Alex ketika dihubungi Siasah bagi mengulas perkara itu.


Menurut Alex, nilai satu mata bagi indeks BSKL adalah kira-kira RM770 juta.


"Pada pertengahan Januari 2008, indeks BSKL memang ada yang mencecah 1300 mata dan jatuh pada 1200 mata pada minggu kedua April ini. Jika begitu benarlah dalam tempoh itu kita kerugian RM140 bilion," kata Alex.


Yang merisaukan Alex adalah kehilangan wang rakyat, misalnya tabung KWSP yang digunakan untuk menyokong pasaran saham ini dari jatuh lebih teruk.

pak lah...kan dah cakap...sebab

pak lah makin banyak masalah yang timbul...saya rasa pak lah tak pekak....tolong la....tolong la....tak nampak apa yang pak lah buat lagi setakat ni....apa yang paklah buat???????????

No comments

Powered by Blogger.