Jangan Jolok Sarang Tebuan Wahai Saifuddin!



Korang ingat PAS pelahap sangat ke nak join umno?

Kepala bana betul!

2 comments

nyo komeng said...

woit saifudin nasution...

pasai apa tak dak jawapan kpd mat sanusi sampai hari ini??

telur sudah hilang ka ???

kalu hang tak boleh jawap biar rafizi jawab...

kerandut betul!!!

mohamad said...

Wahai saifuddin, PAS binacang nak masuk. Baru berbincang, baru kaji scenario. Dah berapa orang yang masuk semasa pakatan ditubuh? Yang kata benci sangat pada UMNO dan berapa ekor masuk UMNO. Dah berapa ekor keluar PKR. Dah berapa ekor jual diri. Kalau dah ada DNA UMNO tu, tak dapat tahi jilat pun jadi. Perak jatuh, yang masuk UMNO tu orang PAS ker? Bukankah orang PKR dan DAP. Baru baru ni saifudin dan rafizi marah sangat tu kenapa? Group Azmin sepi jer.... Itulah nak buat serangan kena betul strategi. Nanti takut takut dengan TS Khalid tak boleh pergi, dengan Azmi tak masuk klik. sepatutnya reserve lah sikit, jangan srang PAS, PAS telah menolong kamu banyak sehingga jadi MP, Pengerusi tabung amanah kenali. Tenguk lah kekuatan kita. Bila balik kampung sendiri, bertanding pun kalah. Jangan melalak hingga didengar seantero malaysia PKR kuat, gagah perkasa. Tapi setiap hari pemimpin boleh dibeli. Tenguk apa jadi di sabah dan serawak. Jangan menyerang dan melemahkan orang PAS, Pas dah biasa kalah. Pas berjuang mencampurkan siasah dan dakwah. orang bawahan akar umbi tak dapat apapun melainkan mereka faham perjuang menegakkan syariat islam tidak pernah kalah, setiap kekalahan itu adalah merupakan manhaj untuk memperolihi pahala. Mereka digerakan olih motovasi ibadah, ada nilai ukhrawi dalam perjuangan mereka. mereka sedar tuntutan allah. sukar ntuk dimatikan gerakan ini. Kalau tidak PAS dah lama berkubur macam parti semangat 46 dan parti baru. Percayalah parti yang tidak ada asas perjuangan yang holistik, berjuang kerana duit dan habuan dunia, bila kalah samada sukar bangkit semula atau mati terus. Aku nasihatkan saifudin dan rafizi, if you want to fight, fight to the finish. Carilah parti yang meletakkan perjuangan adalah satu tuntutan syarak dan bercita cita untuk mati didalam nya, anda pasti selamat. berjuang secara istiqomah, jangan jatuh menjatuh untuk dapat jawatan, jawatan itu amanah. tidak ramai yang berlumba untuk pikul amanah. kerana kalau gagal pikul amanah, kamu akan ke neraka. orang yg berlumba rebut jawatan itu orang bodoh. menempah jalan keneraka lebih mudah. berjuang terus berjuang. kalah menang kerja allah. dia maha berkuasa menaikkan dan menurunkan sesebuah kerajaan. aku nasihatkan saifudin perbetulkan balik halatuju dan pilihlah bahtera yang diredai allah.

Powered by Blogger.