Perasuah yang Jijik Dilihat Mulia Bagi UMNO! Haram Undi Isa Samad!

Rasuah, politik wang sama la tu. Tapi Isa Samad kata dia digantung kerana politik wang atau tindakan disiplin dalam parti, bukan jenayah. Politik wang bukan jenayah tapi kalau diubah ke rasuah baru dikira jenayah, baru SPRM akan bertindak.

Sebab ia bukan jenayah, sebab ia politik wang maka sebab itu juga lah Isa Samad bekas MB Negeri Sembilan telah dinamakan sebagai calon BN untuk Pilihan raya kecil N31 Bagan Pinang, Port Dickson 11 Oktober nanti bagi menghadapi Pesuruhjaya PAS negeri Tn Haji Zulkefly Mohamad Omar. Penamaan calon bakal berlangsung Sabtu, 3 Oktober ini.

Walaupun sebelum ini, Mahathir berkali-kali telah menyuarakan agar BN tidak mengangkat kembali Isa Samad, namum Najib dan Muhyiddin seperti tidak menghiraukan akan pandangan Mahathir. Mungkin bagi mereka suara Mahathir sudah tidak perlukan lagi, siapa engkau?


Isa senyum sempoi lepas Muhyiddin umum dia sebagai calon BN

Aku berkesempatan singgah di "Sambutan Hari Raya Aidilfitri UMNO BN" di Port Dickson semalam. Kebetulan aku dalam rewang-rewang di Port Dickson, maka terjumpa lah satu "pesta" berhampiran bulatan menuju ke lebuhraya PD-Seremban.

Antara lain Muhyiddin berkata "kembalikan sokongan tuan puan kepada UMNO BN, kalau dilihat pada petang ini saya percaya UMNO kini telah kembali mendapat sokongan dari tuan-tuan ... Alhamdulillah ... (diikuiti dengan tepukan dari para hadirin - tepuk sebab dapat bas free, makan free la tu)

Tapi yang meramaikan majlis petang semalam kebanyakan nya mat-mat dan minah-minah yang dibawa entah dari mana. Terdapat hampir 40 buah bas disediakan.Antara "penyokong-penyokong UMNO" yang menghadiri Majlis Sambutan Aidilfitri UMNO semalam

Bas percuma yang membawa "penyokong-penyokong" UMNO

Politik wang atau rasuah dalam UMNO sudah tidak dapat dipisahkan lagi. Bukan saja Isa Samad malah KJ dan Ali Rustam juga pernah didapati bersalah kerana terlibat dalam politik wang umno, tapi mereka tetap diterima tetap di sokong oleh pengampu-pengampu yang mengharapkan sesuatu. Tidak perlu fikir hal rasuah pemimpin, yang perlu pengikut boleh mendapatkan sesuatu dari pemimpin "kotor" itu. Itu lah pegangan pemimpin dan pengikut-pengikut UMNO sekarang.

Antara pemimpin UMNO yang didapati mengamal Politik wang masih boleh tersenyum di hadapan khalayak ramai

Di Bagan Pinang, pengikut-pengikut yang taksub kepada Isa Samad memberi amaran kepada pemimpin tertinggi UMNO BN yang mereka akan memBOIKOT PRK Bagan Pinang andai Isa tidak di letakan sebagai calon. Jadi faham lah kita, baik pemimpin mau pun pengikut-pengikut atau penyokong UMNO, Rasuah atau mereka panggil "politik wang" tidak menjadi masalah buat mereka.

http://mimpi-senja.blogspot.com/2009/09/sepetang-di-bagan-pinang-politik-wang.html

No comments

Powered by Blogger.