(Gambar) Rumah Mewah Orang-orang Kenamaan (VVIP) di Malaysia 1

Okey…..untuk koleksi rumah mewah milik orang-orang kaya (VVIP) di Malaysia, kita mulakan terlebih dahulu dengan rumah Datuk Najib. Ini merupakan rumah peribadi Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Sri Rosmah Mansor.

http://beritasemasa.com/imej/rumah7.jpg

Sekarang ini beliau pun sudah menjadi Perdana Menteri Malaysia, jadi kediaman rasminya ada di Seri Perdana Putrajaya
Bagi yang biasa mengikuti perkembangan di Berita Semasa, apabila disebut sahaja nama Datuk Syed Azman, pastinya akan terlintas gelaran Raja AP yang begitu dekat dan sinonim dengan individu ini. Tetapi sekarang ini beliau tidak lagi memiliki AP.

Sesuailah dengan keluasan kawasan rumah yang dimiliki sekarang ini memudahkannya mendaratkan koleksi helikopter yang dimilkinya. Rumah mewah ini didiami oleh Datuk Syed Azman Syed Ibrahim bersama-sama dnegan isterinya Datin Sharifah Aza Syed Adnan.

Jadi pekerja Datuk Syed Azman boleh dikatakan untung. Rumah mewah Datuk Syed Azman ini disediakan sekali rumah untuk pekerjanya di bahagian basement.Rumah dan kediaman Pengerusi Malaysia Airlines (MAS) Tan Sri Dr. Munir Majid dan isterinyaIni pula, rumah, bekas Menteri Kesihatan iaitu YB Datuk Seri Chua Jui Meng dan isterinyaKediaman bekas Speaker Dewan Undangan Negeri Perak dan juga bekas Menteri Besar Perak iaitu Tan Sri Ramli Ngah Talib dan isterinya, YM Raja Puan Sri Noora Ashikin Raja Abdullah
Rumah istirahat dan juga persinggahan bagi mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan isterinya Toh Puan Dr. Siti Hasmah Mohd Ali.Rumah mewah milik Datuk Khatijah Ahmad dan suami Datuk Ahmad Kadis. Boleh digelarkan iron lady Malaysia dan wanita yang berpengaruh di Malaysia.

Jika beliau mengistiharkan semua pegangan saham milik syarikatnya iaitu KAF Discounts Berhad, KAF Seagrott Campbell dan lain-lain lagi, ia boleh mencecah sekitar angka RM1 billion.

Kalau nak lihat white house versi Malaysia, inilah dia. Rumah bekas CEO Petronas dan mantan Timbalan Perdana Menteri, YBM Tengku Razaleigh Hamzah dan YM Che Puan Noor Yvonne.


Rumah YB Dato Seri Annuar Musa dan YB Datin Seri Rosniah
Rumah milik peribadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Muhyiddin Yasin dan isterinya Puan Sri Norainee Abdul Rahman

Rumah Allahyarham Tan Sri Dato S.M Nasimuddin Amin dan balunya Puan Sri Zaleha Ismai yang juga ayah kepada CEO Naza sekarang ini iaitu SM Nasaruddin. Rumah ini dibeli dalam satu acara lelongan di Danaharta sekitar RM6.5 juta pada tahun 2001.
Rumah Tan Sri Dato Francis Yeoh dan mendiang iaterinyaPuan Sri Rosalind Yeoh. Beliau merupakan anak sulong kepada billionaire Malaysia, mendiang Tan Sri Dato’ Seri Yeoh Tiong Lay. Sekarang ini beliau merupakan CEO YTL Group.


semoga anda terhibur dan memikirkan perkara yang positif hehehe

sumber asal..

berpuas hati dengan artikel ini?sokong dan bantu lah saya dengan hanya klik di sini

1 comment

mountdweller said...

salam

Pada saya manusia yang berasalnya dari keluarga kaya tidaklah mendatangkan persoalan tetapi yang menarik perhatiannya ialah manusia yang datang dari keluuarga papa kedana, tiba-tiba jadi jutawan dan tinggal di rumah bagaikan istana.

Dari mana sumber kewangannya? Bila jadi orang besar tiba-tiba hidup berubah wajah sedangkan kalau di hitung dari elaun atau gajinya jauh dari mampu!

Powered by Blogger.